Setiap ibu bapa pasti akan berasa runsing tatkala bayi mereka mendapat selesema. Lebih merunsingkan bila selesema yang si kecil hadapi terlalu teruk sehingga menyebabkan hidung tersumbat. Ini akan membuatkan si kecil tersengguk-sengguk, sukar untuk menyusu, sukar untuk tidur kerana berasa tidak selesa.

Apakah punca selesema?

Selesema merupakan jangkitan pada bahagian saluran pernafasan akibat daripada pelbagai jenis virus.

Bayi adalah lebih cenderung untuk dijangkiti selesama dengan kerap kerana sistem imuniti badan mereka hanya berfungsi sebanyak 60 peratus sahaja.

Cara merawat selesema bayi.

Kebiasaannya ibu bapa akan memilih jalan mudah iaitu dengan menyedut lendir secara terus dari hidung bayi. Memandangkan si kecil masih tidak pandai untuk menghembus lendir dengan sendiri maka dengan cara ini, ia dapat membantu si kecil bernafas dengan lebih lancar.

Cara yang lebih mudah untuk menghilangkan kahak serta merawat hidung bayi yang tersumbat adalah dengan cara menyapu Minyak Tenang Anakanda pada bahagian dada dan belakang badan bayi. Produk keluaran Ning Salmah ini berasaskan 4 pati herba terpilih iaitu minyak kayu putih, minyak buah pala, minyak cengkih, dan daun pudina. Minyak Tenang Anakanda berbeza dengan minyak angin atau minyak telon yang berada di pasaran kerana ianya tidak panas, mudah serap, dan tidak meninggalkan kesan berminyak.

Ramai para ibu yang telah berpuas hati! Anak akan muntah kahak selepas disapu dengan Minyak Tenang Anakanda. Tiada lagi masalah selesema atau hidung tersumbat selepas 1-2 kali penggunaan.

 

 

Rahsia 5 generasi turun-temurun kini telah terbongkar!

Dengan Minyak Tenang Anakanda, anda pasti dapat menyelesaikan masalah bayi anda. Tidak perlu risau lagi jika anak mengalami masalah selesema, batuk, kembung dan mudah meragam! Dengan hanya beberapa titisan saja, bayi pasti kembali tenang.

Untuk mendapatkannya, boleh SMS/Whatsapp “Minyak” ke 012-699 2604